dimarts, 19 d’octubre del 2010

Primer partit i, tira milles!

Sel Vilanova 22 - 24 Banyoles RC

Dissabte el viatge era ben llarg, una hora i tres quarts fins a les terres del Garraf per jugar el primer partit de lliga, el primer test match pels Banyolins, la primera prova competitiva per aquest grup de joves jugadors. I ben cert que aquest encontre tingué molts i interessants ingredients. El resultat final, una ajustadíssima victòria a les acaballes del partit, fou el merescut premi per un equip que ho dóna tot al camp fins al darrer minut, que potser perd l'ordre però mai l'actitud; que comet molts errors, que esmena amb agressivitat al contacte, que té molt per aprendre, però una gana de llop que no se l'acaba.

La primera part va començar amb dos assajos dels de Vilanova en els primers 20 minuts no transformats que deixaven un 10-0 poc convincent. El joc es jugava tant en un camp com en l'altre, i la igualtat era manifesta, però els errors d'un i altre equip feien que el joc fós força parat. El joc al peu dels locals feia endarrerir els atacs dels Blaus, i les melés a 5 metres eren ben aprofitades pels davanters Vilanovins. Però després d'aquest inici, les accions defensives contundents de la tercera línia estanyenca i dels centres frustraven els continus atacs locals. A les acaballes de la primera part, el Banyoles igualava el partit en dues accions quasi bé consecutives transformades per en Hagi la primera marca i en Martí la segona, demostrant que tant les accions contundents de la davantera, com l'habilitat dels 3/4 servien per equilibrar el marcador.

La segona part no canvià gaire l'escenari; se succeïen els errors en les passades i el joc estava una mica travat. Els de Vilanova van aconseguir un assaig que van transformar, però la reacció banyolina fou imminent i tornaren a posar el resultat en 17-17 gràcies a un assaig del talonador Sergio. Els locals, però, tornaren a alçar el marcador amb una altra marca no transformada, tornant a posar-se per davant 22-17. Però això no inquietava els nois capitanejats per en Simon, que, ans al contrari, els esperonava. I en una galopada contundent digne del millor dels pura-sangs, en Guillem trencà la línia defensiva dels 3/4s locals per anotar el darrer assaig que empatava el partit. Ell mateix s'encarregà de transformar l'assaig, deixant sentenciat el partit amb el resultat final de 22-24. Els darrers minuts es feren eterns, en part pels 8 minuts de descompte inhabituals que l'àrbitre va afegir, però es jugaren al centre del camp, i la bona defensa dels Blaus impedí que ens emportéssim cap ensurt.

Altre cop hem de felicitar aquest esperit que els jugadors del Banyoles van construint al voltant d'aquest esport tan complex i fascinant com és el rugbi. prova d'això fou el magnífic tercer temps que en forma d'"assado uruguayo" ens van brindar els contraris, a qui felicitem pel seu joc i pel bon ambient del seu club. El treball i l'esforç continuen perquè no hem fet res més que començar la lliga, això si, amb bon peu.

La propera cita la tenim aquest dissabte a les 4 de la tarda al camp del GEiEG, a Girona, donat que les gestions municipals s'han adormit una mica i encara no tenim el camp en condicions per jugar-hi. Us animem a tots els seguidors del rugbi banyolí que hi feu cap a Girona a animar aquests valents vestits de blau que s'ho mereixen.

Van jugar: B. Juscafresa, Sergio A., Isaac (S. Cufi, 75'), Arnau, B. Pagès, Hagi, Ignasi (Nando, 55'), Simon (c), Adrià M., Guillem, Robert (Dídac, 60'), David C., Albert M., Martí C. (Txuri 40') i Manel
Punts: Guillem Puigvert: 9 (1 a. i 2 t.), Hagi Camara: 5 (1 a.), Martí Canadell: 5 (1 a.) i Sergio Acosta: 5 (1 a.)
L'arbitre fou: Rodney. Correcte.