dimecres, 15 de desembre del 2010

Segona ensopegada

Castelldefels RUC 20-13 Banyoles R.C.

Dissabte passat, el Banyoles jugava al camp del Castelldefels el seu cinquè partit de lliga. L'equip, com és habitual, sortí al camp amb molta motivació i ganes. En pretemporada, el Castelldefels havia guanyat àmpliament un amistós, i ara els del Pla de l'Estany es volien treure l'espina clavada d'aquell partit. La primera part, però, els locals mostraren poques escletxes defensives i certa efectivitat en atac. Això els permeté transformar dos cops de càstig i fer un assaig, també transformat, que els avançaria 13 a 0. Els Blaus defensaven amb coratge, però perdien moltes pilotes en atac degut a imprecisions en les passades. La melé local, contràriament al que s'esperava, no fou massa superior, i els nostres vuit davanters demostraven que han millorat força en aquesta fase del joc. De tota manera, aquest resultat advers a la mitja part, era prou clar.

Les coses van canviar a la segona part. Els banyolins començaren a desplegar el seu joc dinàmic amb més precisió, i els locals començaven a notar l'esforç de la primera part i la defensa mostrava certes debilitats ben aprofitades pels joves banyolins. Així arribà el primer cop de càstig davant de pals, transformat per en Guillem Puigvert que escurçava diferències en el marcador. A poc a poc, els atacs visitants eren més convincents i els de Castelldefels començaven a veure com les forces flaquejaven i la marea blava no afluixava. Així arribà el primer assaig materialitzat per en Hagi, que feu un partit molt complert, i que ens deixava a cinc punts dels contraris. La melé blava a la segona part ja era superior a la local, i pocs minuts abans del final del partit, arribà el segon assaig banyolí, obra d'una bona jugada que culminava Lucas. Sense sort en la transformació, el partit quedava ben estret amb l'empat a 13.

Però es darrers minuts del partit veiren com un cúmul d'errors del Banyoles propiciava un assaig local transformat que deixava el resultat definitiu de 20 a 13. Si la primera part fou més de color Castelldefelenc, la segona va ser el blau el que més brillà, però la inexperiència visitant decantà un partit força vistós i dinàmic, que es veié sovint massa aturat per lesions de jugadors locals.

El tercer temps, agermanà ambdós equips i un cop més fou mostra de la grandesa d'aquest esport. Des d'aquí volem felicitar el Castelldefels pel partit ofert i la seva hospitalitat.

Van jugar: Bernat Juscafresa (Cufi), Isaac, Porxas, Arnau, Bernat Pagès (Nando), Simon, Sergio (Ignasi), Hagi (5), Albert, Guillem (3), David, Adrià Moncunill, Lucas (5), Txuri, Martí, Adrià Casademont, Robert.