dimarts, 28 d’abril del 2015

R.C. Cornellà 20-25 Banyoles R.C. Nervis fins al final.

Coincidien dos partits a la vila de Cornellà de Llobregat aquest dissabte, l'esperadíssim Cornellà vs Banyoles en la jornada d'aniversari del club local, i uns altres que feien futbol aprop, però ara no recordo ben bé ni qui ni quina categoria.

Els de Banyoles varen arribar amb presses ja que la logística d'un partit de rugbi d'aquesta envergadura provoca talls de carrers i redistribució del trànsit, i amb tanta pressa arribaren, es canviaren i sortien al camp, que es varen passar de frenada i als 40 segons de l'inici del partit, Bosco ja plantava la pilota a la marca contrària, desprès d'una "rematada" al pal. Així, gràcies també a la transformació de Pela, els Monstres s'avançaven 0-7 al marcador. Les següents accions, però, van estar marcades per un domini dels locals sobre la gespa, els quals van posar la pilota dins el camp del Banyoles de seguida i així escurçaven la diferència al minut 7 amb una marca atacant pel tancat just desprès d'una melée (5-7).

El Domini Cornellanenc s'estendria els següents minuts, i agafant a un Banyoles que potser havia començat amb massa pressa, s'avançarien al marcador al minut 12 deixant un 10-7 que faria reaccionar els visitants, els quals recuperarien terreny just després d'encaixar aquesta segona marca i, després d'una melée just davant de la línia de 22 local, el flanker Puigvert s'aixecaria i assistiria Teti que tornava l'avantatge al marcador als blanc-i-negres (10-12 16').

La defensa Banyolina començava a recuperar l'ordre que havia perdut durant el primer quart d'hora de partit, i tornava a posar la pilota al camp del Cornellà, els quals però, cap al minut 30, aprofitaven una touch davant la 22 visitant i formaven un maul que empenyia la davantera visitant fins la seva pròpia cuina, i, així, el marcador tornava a canviar d'amo (15-12).  Llavors ja va arribar el primer canvi del Banyoles, marxava el debutant Sisu i entrava Pulido i al cap de només un minut del canvi, una gran escapada de Cristian dins el terreny cornellanenc acabava habilitant Xupi per llançar-se a la piscina de gespa de la marca local, deixant un 15-17 (32') al marcador ja que Pela enviava la transformació al travesser. Els últims minuts serien per al Cornellà que decidien endurir el joc començant a jugar arran de paquet.

A la segona meitat, entraven Rover per Carles i Sergi per Ralita, i els monstres varen dominar durant els primers minuts, i un cop de càstig xutat per Pela al 9 donaria un pèl més de marge per als visitants (15-20),  però al minut 10 es veuria amb un menys per la expulsió de Pulido per entrar a un maul de costat, i al cap d'un minut Bosco hauria de ser substituït per Antic per un cop rebut que es va quedar nomes en un espant. Poc desprès, el Cornellà empatava el partit en una acció on una agressió verbal de Porxas li faria veure la groga, i així els monstres varen jugar amb 13 durant uns minuts, fins el reingrés al camp de Pulido.

En els següents minuts els monstres tindrien bones oportunitats per desencallar el resultat, però unes bones arribades de Teti i de Cape no donarien prou fruit ja que s'encastaven contra la defensa a ultrança del Cornellà, però en el quart d'hora següent el joc s'alentia i es quedava travat al mig del camp, fins que, al 34, arribaria una grandíssima escapada de Cristian des del mig del camp, el qual, pressionat per tres contraris plantaria la pilota accelerant inclús a mig esprint(20-25). I aquí començaria un altre partit ben diferent, ja que els últims 5 minuts els protagonitzava un Cornellà que bolcava tots els esforços en atac i un Banyoles que resistia en una defensa numantina, amb un parell de touch en els minuts finals arran de línia, i amb uns mauls amb agressivitat, un dels quals li acabarien passant factura a Xuri que veia la groga a tan sols un minut del final, el qual arribava amb el Banyoles aprofitant un cop de càstig per llançar la bola fora i posar punt i final a un ídem d'infart.

1,2,3  BANYOLES!!!

Vàren Jugar: Porxas, Xovi, Carles (Rover 40'), Xuri, Ralita (Sergi 40'), Guillem, Teti, Sisu(Pulido 33'), Molera, Pela, Capellera, Xupi, Isma, Bosco (Antic 51'), Cristian.

Entrenador: Francis Dumons

Àrbitre: Roberto Donadio

Delegat: Narcís Ribot.