dimecres, 20 de maig del 2015

Banyoles R.C. 49-24 Hospitalet. Punt i final

Tarda hipermegaultraventosa de dissabte a Banyoles, qualsevol podia pensar que la lliga la tancàvem jugant a Llançà i no al cau del monstre. Però així es feia mes suportable la calor per al públic, perquè es va aprofitar que els aspersors regaven més la grada que el camp per estar un pel més fresquets, ja que el sol castigava fort.

El partit s'iniciava amb el servei del Banyoles del qual en va recuperar la possessió ràpidament, i, tan sols al minut u, un cop de càstig ben centrat permetia a Pela estrenar el marcador per al conjunt local tot i el xut a contravent (3-0). Així van transcórrer el primers  minuts del partit, amb la pilota controlada per els locals però al minut 10, en la segona internada dels visitants dins la 22 local, l'Hospi formava un maul després d'una touch a 5 metres i feia la primera marca del partit, i, transformant el xut, s'avançava 3-7 al marcador. Tan sols 3 minuts després, una altra touch d'un cop de càstig, una fase i un joc ràpid a la mà els permetia plantar la pilota sota pals i eixamplar la diferència fins a 3-14.

Els locals, lluny d'abaixar el cap, reaccionarien al cap de 5 minuts al fer-los fora de la seva 22, on, a 5 metres de la línia de marca, hi havia tingut lloc una melée a favor dels blanc-i-negres, i Pela, amb un xut endavant, habilitaria Cristian que s'escaparia per escurçar l'avantatge a 8-14. En els següents minuts, els Monstres recuperarien terreny i continuïtat en el joc, fins que a la mitja hora de partit, un cop de càstig llançat a touch seria aprofitat per la davantera que enganyarien el rival en el servei d'aquesta i Xovi plantaria la pilota prop de la cantonada esquerra de l'atac local (13-14).
Al cap de tan sols 3 minuts però, l'ala hospitalenc tornaria eixamplar diferències amb una altra marca i deixava el lluminós a un 13-19 que ens portaria al descans. Minuts abans de la mitja part, el Banyoles es veia forçat a canviar Bosco per Cros, ja que l'ala Banyolí va haver d'abandonar el terreny de joc a causa d'uns problemes de trencadissa i corresponent vessament de sang de la pròpia nariu posterior a un impacte, diríem, contundent.

A la segona meitat, marxarien del camp Ralita i Carles,  entrarien Simón i Bernat i al cap d'un minut, entraria Ayoub per substituir Xupi que quedava estès a la banda tot just a la primera jugada. Els primers minuts transcorrien amb un domini de la pilota per part dels locals que portaria els primer fruits al 49, quan Pela, després d'una bona apretada local dins la 22 visitant, plantaria la pilota i transformaria ell mateix per avançar els Monstres al marcador (20-19). Al cap de tan sols 4 minuts, un Banyoles endollat es tornava a plantar dins l'àrea contrària i arribant a bon port, Arte plantaria la pilota donant una petita alenada d'aire (25-19). L'Hospitalet al veure's endarrerits al marcador, es concentraven i tornaven al joc de la primera part, dominant els minuts següents a l'ultima marca del Banyoles, els quals aguantaven els embats fins que els visitants aconseguien trencar la línia defensiva local i plantaven la pilota, però un ràpid Cristian combinat amb un xut baix del xutador Hospitalenc, fa que no s'avançin al marcador (25-24  60').

En aquests moments del partit, entra en Puliment substituint Arte, i el Banyoles augmenta la pressió sobre el rival, i, en el 63, un joc a la mà de tota la línia de tres quarts permetia a Cros tornar a plantar la pilota dins la marca rival, permetent ampliar el marcador a 32-24, ja que el peu de Pela tenia un bon dia tot i la tramuntana. Els locals aprofitarien per fer un altre canvi encara, i Sisu entrava per Teti.

L'Hospitalet, en els següents minuts, recuperaria terreny, però era incapaç de trobar la manera de traspassar una línia Banyolina que tenia la moral pels núvols després de les dues ultimes marques tan seguides, i en un ràpid contraatac a 10 minuts del final, Falvert, amb una passada excèntrica marca de la casa, permetia a Capellera entrar dins la zona de marca, travessar-la com si fos el menjador de casa seva, i plantar la pilota enmig del rebedor, facilitant la transformació (39-24). En els següents minuts, el domini Banyolí no permetia a l'equip rival sortir de la seva 22, i, a dos minuts del compliment del temps reglamentari, un cop de càstig xutat a pals allunyava els locals (42-24) que no satisfets encara amb el marcador, posarien la cirereta al pastís amb una marca sota pals de Pela, que desembocaria en una petita batalla del tipus Waterloo, i finalment, ell mateix tranformaria deixant un definitiu 49-24 perfecte per a acabar la temporada amb un merescudíssim tercer lloc i bon regust de boca.

Bé doncs, de vosaltres, oh lectors, m'acomiado fins la temporada que ve i amb el desig de que almenys us hagi entretingut i informat una miqueta, encara que sigui la punteta, i espero poder tornar a explicar-vos molts triomfs de cares a la propera temporada.

Gerard Llorens

Vàren jugar: Porxas, Xovi, Carles (Bernat 40'), Rivi, Ralita (Simón'), Falvert, Pulga, Teti (Sisu 64'), Molera, Pela, Bosco (Cros 39'), Capellera, Xupi (Ayoub 41'), Arte (Pulidíssim 62'), Cristian.

Entrenadors: Bernat Llobet i Alejandro Rover

Delegat: Narcís Ribot

Àrbitre: Francisco Fernández