dimecres, 10 de novembre del 2010

Comencem amb garanties

Mataró RC 12 Banyoles RC 22

La capital del Maresme va acollir diumenge passat el segon desplaçament dels Blaus de Banyoles. El partit s'encarava amb algunes baixes importants, però amb prou jugadors com per jugar amb garanties. I aviat es va veure que el joc dels Banyolins era fluid. L'equip va començar amb possessions llargues, després d'alguns rucks, i sense cometre gaires errors. Els primers minuts van ser molt actius fins a arribar a prop de la marca mataronina. Així, amb un cop de càstig a favor, vàrem xutar a pals tot assolint els primers 3 punts del partit. La cosa prometia, però els locals van apretar l'accelerador amb un seguit d'atacs ben trenats, i es van plantar aviat ala nostra zona de marca, per fer el seu primer assaig, deixant el marcador amb un 5 a 3. El Mataró va seguir apretant, però la defensa banyolina placava amb encert i aturava les curses dels tres quarts locals. Encara a la primera part, els Blaus van aconseguir anotar dues marques, la primera per obra dels davanters en un maul entrat fins a marca i assajat pel capità, en Simon, i la segona després d'una sortida del nº 8 de la melé, que va trencar la defensa de la tercera línia contrària i de l'arriere i es va plantar a la marca contrària. Les dues marques varen ser transformades per en Guillem, deixant el marcador en un còmode 5 - 17.

La segona part va ser força igualada, i els atacs se succeien per ambdós equips, però les defenses també responien amb precisió. En una jugada ben trenada pels locals, que vestien una llampant samarreta groga, varen assajar i transformar una marca, apretant una mica el marcador amb un 12 a 17, però els Blaus no afluixaven, i a les darreries del partit, van fer la seva tercera marca, obra d'una correguda a ran de paquet de l'Arnau, que va marxar de dos defenses i va plantar la pilota darrera la línia de marca a la dreta dels pals. Aquest darrer assaig posava el marcador definitiu de 12 a 22.

En finalitzar el partit, els Banyolins van ser aplaudits per l'afició local pel seu joc i esperit, refermant la filosofia de respecte al contrari i reconeixement d'aquest nostre esport.

Us recordem que la propera cita serà el dia 20 de novembre, dissabte, a Banyoles, ja que ja disposarem dels pals de rugbi en el camp vell. Us hi esperem a totes i tots!!

Van jugar: Bernat Juscafresa, Sergio, Isaac (50' Nando), Bernat Pagès, Arnau (5), Simón (c) (5), Ignasi (50' Adrià Casademont), Hagi (5), Adrià Montcunill, Guillem (7), David, Robert, Nacho, Txuri (40' Marc), Martí.