dimecres, 6 de març del 2013

Important Resultat a Casa: Monstres 19 - BUC B 11

Dissabte passat, després d'una matinal plena de rugbi, amb partits d'alevins, escoleta i infantils entre el GEiEG i el Sant Boi i el partit femení de Divisió d'Honor entre el GEiEG i l'INEF de Barcelona, a les 19:30 els Monstres s'enfrontaven a l'únic equip de 3ª que no havia perdut cap partit, el BUC B de Barcelona. A priori se sabia que seria un partit molt complicat, però vital per les remotes aspiracions dels Monstres a liderar aquesta lliga. Només els servia la victòria si volien tenir opcions de quedar primers de la 3ª A, amb l'ajuda de resultats favorables d'altres partits. El BUC venia amb 3 canvis, una mica mermat per les necessitats del seu 1r equip, i els Monstres sortien amb molta motivació. Els primers minuts, el BUC imposava el seu joc contundent, apropant-se a la marca banyolina. Fruit d'aquests atacs vingueren els primers 3 punts visitants als 5 minuts de partit, amb la transformació d'un cop de càstig. La resposta no es feu esperar, i els Monstres, quan tenien la pilota, amb joc desplegat ràpid,  avançaven sense acabar de definir les jugades. Un cop de càstig contra els barcelonins transformat pels Monstres anivellava el marcador (3-3). Durant els següents 10 minuts, el BUC tornava a apretar fort amb els seus atacs, acorralant els Monstres en el seu camp. Però en el minut 22 arribava el primer assaig del Banyoles, després d'una llarga jugada que començava amb una touche robada, seguia amb un cop de càstig jugat amb rapidesa, i que culminaven els 3/4. L'assaig no transformat deixava el marcador en un 8 a 3 pels locals. Els visitants seguien posant pressió utilitzant el joc al peu per tancar els Monstres en el seu camp. Als 34 minuts de partit, el BUC transformava un altre cop de càstig, apropant-se al marcador (8-6). A partir d'aquí,  els Monstres prengueren la iniciativa i posaren entre les cordes al BUC. El premi arribà en forma d'un cop de càstig davant de pals en la darrera jugada de la 1ª part, tranformat per en Falvert, deixant l'11-6 de la mitja part.
La segona part fou un remake de la primera. Els primers 10 minuts veieren el domini dels atacs del BUC, però a partir d'aquí, els Monstres tornaren a tenir la pilota i en el minut 16 tornaren a penetrar la zona d'assaig visitant per aixamplar la diferència (16-6). Els següents 10 minuts es jugaren en la zona central del camp, amb bones defenses i augment dels errors d'ambdós equips. Però en el minut 26 de la 2ª part, i després d'una situació confusa d'una melé, el BUC anotava el primer i únic assaig, tornant a trepitjar els talons dels Monstres en el marcador (16-11).
Després d'aquest assaig, els de Banyoles tornaren a pitjar l'accelerador, plantant-se a camp contrari amb perill. En el segon minut de descompte, (42') els Monstres transformaren un altre cop de càstig, deixant el definitiu 11-19. El partit s'allargà encara fins a 47 minuts, 7 minuts de descompte poc comprensibles, però tot i les embestides finals del BUC, els Monstres es mostraren ordenats en defensa, i mantingueren el resultat fins el darrer xiulet de l'Àrbitre.
Els dos partits que resten són vitals per les aspiracions dels Monstres, el difícil encontre a Manresa del 16 de març, contra els líders, i la sempre perillosa visita de l'Osona en la darrera jornada de lliga, a casa el 24 de març. Caldrà mantenir el nivell de concentració, treball i sacrifici per poder acabar la temporada satisfets per la feina feta.
Varen jugar: Jack (Guillem, 50'), Carles, Porxas, Ralita (Xuri, 60'), Bernat J., Nando (Jose, 50'), Fede (3), Arnau (c), Molera, Falvert (6), Xuni, Simon (5), Hagi (5), Cufi (Bosco, 40') i Txupi. També hi eren, Miquel, Pau, Antic i Dum.
Delegat: Narcís Ribot
Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet