dimarts, 24 de desembre del 2013

Acomiadem el 2013 amb victòria: Banyoles RC 30 - 20 BUC B

Dissabte passat el Camp Vell de Banyoles era l'escenari del darrer partit de l'any dels Monstres. El rival, el BUC B, venia per segon cop a Banyoles. El dia assolellat acompanyava una altra bona jornada de rugbi a la comarca del Pla de l'Estany.

Els locals varen prendre la iniciativa del partit ràpidament, amb atacs continuats en camp rival durant els primers minuts, i amb molta intensitat. Però una jugada desgraciada pels interessos banyolins va fer moure el marcador cap al costat visitant. Un placatge sense pilota va provocar l'expulsió temporal de l'opertura dels Monstres i els va costar un assaig de càstig. Als 5 minuts, doncs el marcador ja era de 0-7 pel BUC. Amb un home menys, els de banyoles van saber resistir i anotar 3 punts de cop de càstig. Però els incidents se succeirien amb una altra targeta groga pel segon centre local, aquest cop per un placatge alt. El BUC es tornava a allunyar en el marcador (3-10). Però els Monstres, fidels al seu joc dinàmic, no es van arronsar, i vàren aconseguir transformar dos cops de càstig més del peu d'en Guillem Puigvert, que va estar molt encertat, tornant a apretar el marcador (9-10). Després d'algunes anades i tornades, els barcelonins van assajar altre cop després d'una touche a 22 local, amb un maul ben treballat, i van aconseguir transformar un altre cop de càstig (9-17). La insitència dels Monstres tornà a tenir el premi en forma de cop de càstig, contestat pels visitants amb la mateixa moneda (12-20). Però a les darreries de la primera part, un bon contraatac dels 3/4 banyolins va propiciar un bonic assaig de l'Albert Molera, molt actiu tot el partit, posant el provisional 19-20 del descans. Així doncs, màxima igualtat en la primera part.

La segona part, però, representà la consolidació del joc del Banyoles que va saber defensar bé els atacs de la jove línia de backs del BUC, sense encaixar cap més punt. Els locals, van saber jugar el seu joc, i van anotar un assaig per part d'en Simon Puig i van transformar dos cops de càstig. En aquesta segona part, el joc es va desenvolupar en ambdós camps, sense un clar dominador, però amb major solidesa defensiva local. Els homes de Xavi Carrasco, que tenia força jugadors de l'equip juvenil, notaren la seva inexperiència en determinats moments del partit. El resultats final de 20-30, manté la il·lusió dels Monstres de Banyoles en el seu debut a segona catalana, i els manté a 7 punts del líder en una lliga molt disputada en la qual entre el segon i el cinquè classificat només hi ha 3 punts de diferència.

El tercer temps va reunir ambdós equips al voltant de l'olla de xocolata desfeta gentilesa del pare d'en Txupi. La propera jornada, i darrera de la primera volta, definirà les aspiracions dels Monstres, que jugaran contra el Santa Coloma, tercer classificat empatat a punts. El partit es jugarà el dissabte 11 de gener al Camp Vell de Banyoles a les 4 de la tarda. Us hi esperem a tots!

Aprofitem per desitjar-vos a tots i totes unes bones festes de Nadal i una feliç entrada d'any 2014!!

Van Jugar: Porxas (Costi 70'), Xovi, Carles (Lluís 40'), Rivi, Arnau (c), Teti, Pulga, Simon (5); Molera (5), Xuni, Cufi (Bosco 55'), Tínez, Pau (Pela 40'), Eugeni (Txupi 60'), Falvert (20). També hi eren: Ignasi i Hagi.
Entrenadors: Aejandro Rover i Bernat Llobet
Delegat: Narcís Ribot
Àrbitre: Toni Rodríguez