dilluns, 13 de gener del 2014

Final d’una esplèndida primera volta: Banyoles Rugbi Club 26 – 23 Santa Coloma Rugbi Club.

Aquest dissabte dia 11 de Gener els Monstres de Banyoles van jugar el primer partit d’aquest any que alhora va ser l’últim de la primera volta de la lliga. Els Monstres es van enfrontar al Santa Coloma, un equip amb el que no jugaven des de feia 2 anys.
Els banyolins van començar el partit poc concentrats i això els va dur a cometre errors tant en atac com en defensa, que van permetre al rival avançar-se ràpidament al marcador fent un xut a pals i una assaig transformat, col·locant el marcador 0-10 al minut 6 del partit. Els Monstres es van començar a treure la son de les orelles passats els 10 primers minuts de joc, i començaren a posar a prova la defensa Gramanenca amb el seu joc obert ràpid i amb bona feina dels davanters al recolzament. Tot i així, només van aconseguir apropar-se al marcador amb un drop obra de l'arriere, en G. Puigvert. Els visitants, però responien amb un xut a pals després d'un cop de càstig local, que situava el marcador provisional en 6-13. En la cursa per encalçar l'equip visitant, el Monstres aconseguiren una assaig de càstig, després d'un xut a seguir del primer centre, en Miquel Cros, que va ser empès quan anava a plantar la pilota dins la zona de marca. Altre cop, però, responien els de Santa Coloma amb un altre cop de càstig transformat. A les acaballes de la primera part, un altre xut a pals dels Monstres posava l'ajustat 13-16 de la mitja part, després de l'encert d'en G. Puigvert. Tot estava per fer, i restaven 40 minuts.
La segona part va ser el moment on els Monstres van demostrar més fermesa i decisió, entrant al camp amb la idea de guanyar tant sí com no. Van millorar significativament en el joc defensiu, mostrant, en dues ocasions en que el rival estava a punt de fer assaig, la barrera defensiva que tancava amb pany i forrellat la zona de marca banyolina. Un cop de càstig transformat empatava el partit (16-16) quan corria el minut 50. Més tard, al minut 65, després d'un xutet a seguir per sobre de la tres quarts visitant, l'apertura D. Puigvert va fer la segona marca dels Monstres, permetent així que els locals s’imposessin per primer cop en el marcador (23-16). Tot i el bon treball defensiu, els de Santa Coloma mostraven el seu coratge i després d'una successió de jugades en penetració molt a prop de la línia d'assaig, el mig de melé visitant va trobar una escletxa en la defensa local i fou aturat amb una placatge alt quan estava a punt d'assajar. L'àrbitre va xiular un assaig de càstig, el segon del partit, transformat pels visitants que tornaven a igualar el marcador (23-23). Els Monstres, però, no es rendien, i al minut 75 un xut a pals després d'un cop de càstig a mans de G. Puigvert va significar el resultat final de 26-23. En els darrers minuts de partit, els atacs desesperats del Santa Coloma no foren suficients per canviar la sort del partit, que va caure del costat dels Banyolins, que amb aquesta victòria es col·loquen tercers i tanquen una primera volta de la lliga de somni,  7 victòries i només 2 derrotes, cosa que posa de manifest l’esforç de l’equip en el seu primer any a Segona Catalana.
El pròxim partit serà el dissabte 18 de Gener a Banyoles, on els Monstres s’enfrontaran al Manresa RC a les 17:00. Us hi esperem a totes i tots!!

Han jugat: Ruiz, Porxas Rivera, Vergés (Quintanas 45), Punset (Camara 47), Pagès (Faixedas 60), Puig, Molera, Martínez, Parals, Monsalve (Masgrau 47),  G.Puigvert, Cros (Cufí 47) D. Puigvert, Bosch (Arolas 60). També hi era Antic Is.
Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet.
Delegat: Narcís Ribot.