dilluns, 17 de febrer del 2014

Aconseguint l’impossible: Banyoles RC 23 – CNPN Enginyers 13

Banyoles Rugbi Club "Monstres"
Foto gentilesa de Júlia Planas Costabella
Aquest dissabte dia 15 els Monstres de Banyoles es van enfrontar al CNPN Enginyers B, històric equip barceloní, líder de la lliga. Els Monstres, segons en la classificació i sabent que la victòria els faria estar en el primer lloc, van saber preparar el partit meticulosament.

El partit començà a les 17:00 hores al Camp Vell, on molta gent de Banyoles i rodalies estava present per animar als Monstres. Els banyolins que ja havien jugat contra els Enginyers B a l'anada, recordaven el tipus de joc d’aquest equip per la similitud tècnica. El joc va ser més que renyit. Ambdós equips van optar pel joc al peu amb certa freqüència: molts xuts i contraatacs dels tres quarts. Els davanters banyolins, van saber estar molt atents a les melés però més despistats en la touche, on més d'una vegada va faltar coordinació entre el llançador i els saltadors.

Amb el marcador 6-8 a la mitja part, després d'un cop de càstig tranformat  i un assaig visitant, i dos cops de càstig locals, a la segona part els Monstres van saber aixecar el partit, fent una marca al minut 46 a mans del mig de melé Albert Molera amb transformació d'en Guillem Puigvert que va fer aixecar el cap als banyolins. Al minut 51 una segona marca, aquest cop del capità, Simon Puig, transformada, va donar l’avantatge suficient als Monstres per poder jugar amb més comoditat. A 10 minuts del final, però, els Enginyers escurçaven diferències anotant un assaig no transformat que els donava momentàniament el punt bonus defensiu, però 3 minuts més tard, un nou xut a pals de l'encertat arrier dels Monstres, va posar el resultat final 23-13, allunyant definitivament la possibilitat d'aconseguir el bonus defensiu visitant.
Guillem Puigvert apunt de transformar un cop de càstig
Foto gentilesa de Constantin Horju

El Monstres aconsegueixen colar-se al capdavant de la lliga en solitari, assolint el que ningú hagués imaginat en començar la temporada. Tot i el resultat positiu, els Monstres preparen a consciència els propers partits, sabedors de la igualtat d'aquesta lliga, i del bon nivell dels rivals que es trobaran en els darrers 5 partits de competició.

El pròxim partit serà el dissabte 22 de febrer a Castelldefels, a les 16:00, on els Monstres s'enfrontaran al Castelldefels RUC.