diumenge, 28 de setembre del 2014

Retorn de la competició regular al Pla de l'estany. MONSTRES VS INEF LLEIDA

Després de sis setmanes d'intensa pretemporada suportant els últims estertors de calor de l'estiu  arribà el moment, el Banyoles Rugby Club s'estrenà a la nova Divisió d'Honor Catalana rebent l' INEF Lleida, a l' "Old Field" Municipal davant la seva afició.

El combinat de la terra ferma es presentava amb 14 jugadors davant la sorpresa dels locals, els quals no es refiarien d'aquest factor ja que l'equip lleidatà té experiència en competició en aquesta categoria.

Amb un sol intens però amb una calor molt més suportable que no pas en els encontres amistosos de les últimes setmanes, exceptuant el ruixat que va regar Olot en el transcurs del Rugby Tura, inicià el partit amb una puntualitat britànica i amb el Banyoles ja internant-se en la 22 contrària amb un xut endavant d'Alsius aprofitant un avantatge a causa d'un avant del Lleida. Continuant l'apretada dins de 22 contrària, els lleidatants provoquen un cop de càstig al minut 9 que aprofitaria Guillem Puigvert per estrenar el marcador i així empenyer la fe local, ja que només dos minuts desprès aprofitant un servei ràpid d'un altre cop de càstig, Alsius torna a trencar la defensa aquesta vegada per plantar la pilota a marca i, amb la transformació d'en Guillem, eixamplar el marcador fins al 10 a 0.

L'Empenta dels Banyolins des del principi fa que el Lleida començi a anar-se'n enrera, no poguent sortir del seu camp, i després d'una altra internada a 22 de Simón, provoquen un altre cop de càstig, que amb un Guillem fi, torna a eixamplar el marcador fins a 13.

Déspres d'un quart d'hora de joc amb una marca i dos xuts a pals dels locals, la confiança augmenta un pèl massa i fa que el 6 visitant planti la oval dins la marca local durant la primera entrada a 22 dels visitants, els quals no fallen a l'hora de transformar-la i ajusten el resultat a 13-7.

El partit s'endureix i també entren els primers canvis locals, Capellera per Xupi i Teti per Hagi, ja que els dos marxen tocats i només dos minuts després un altre xut a pals de Guillem posa un momentani resultat de 16-7 que es veurà ràpidament escurçat per una altra marca lleidatana, tot en només 6 minuts. La mitja part acabarà amb un xut a pals errat de Guillem Puigvert i una Expulsió de David Puigvert a causa d'una empenta a un contrari.

Així doncs, la segona part comença amb igualtat en nombre de jugadors i amb dos canvis locals més  en la davantera, entrant Rivi per Bernat Juscafresa i Lloveras per Vergés, però la igualtat es veurà tocada altra vegada amb l'expulsió del 21 visitant a causa d'un xut a la pilota estiguent en fora de joc, i els lleidatans es queden amb 13 mentre els locals continuen refrescant l'equip, ja que just abans entrava Ayoub per Bosco. Però altre cop els locals es veuen reduïts en nombre just després del retorn de David Puigverd al camp a causa de l'expulsió del capità local Arnau Juscafresa per una acció penalitzada per l'àrbitre a l'hora de pescar la pilota d'un contrari.  Els visitants continuen trepitjant els talons al marcador amb un xut a pals i posant un temut 16-15, el qual, però, "repara" Ayoub al cap de només dos minuts desprès d'una jugada ràpida dels tres quarts banyolins i plantant el 21-15, ja que G.Puigvert no aconsegueix transformar.  5 minuts després, Capellera des de l'altre ala planta la pilota posant un 26-15 molt més tranquilitzador i G.Puigvert torna a errar el xut. En els minuts que segueixen, el partit embogeix una mica i els locals fan els dos últims canvis, debuten Arte que entra per Capellera i Sergi que entra per Porxas, i, en l'últim minut, posa la cirereta Rivi trencant la defensa i marcant, amb G. Puigvert transformant, i deixant un definitiu 33-15 per grandíssima satisfacció d'afeccionats en veure el seu equip estrenar-se amb victòria contra un històric INEF Lleida.

Al tercer temps, per gaudi dels espectadors que encara romanien a l' "Old Field" de Banyoles, es van homenatjar els quatre debutants del matx, tres de locals (Ayoub, Arte,Sergi) i un de visitant, fent-los passejar a la fresca per la zona d'afeccionats mentre la resta apreníem les magnifiques cançons populars de la Terra Ferma.

Han jugat:  Porxas (Sergi 73') Xovi, Vergés (Lloveras 40'), Hagi (Teti 25'), Simón, Pulga, Molera, David Puigvert, Xuni, Cristian, Xupi (Capellera 25', Arte 67'), Bosco (Ayoub 50'), Guillem Puigvert. També hi eren: Ralita
Delegat: Antic Is
Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet
Àrbitre: Joan Eloy