dilluns, 6 d’octubre del 2014

R.C. HOSPITALET B - BANYOLES R.C.
"NO ES PAÍS PARA PALOS"

Primera visita del Banyoles Rugby Club al camp de la feixa llarga de l'Hospitalet de Llobregat, en dia calorós, sota el violent sol de l'àrea metropolitana de Barcelona i sobre l'humit terreny de gespa natural del Rugby Club Hospitalet.

Els locals venien d'una dolorosíssima derrota (68-0) a casa de la Santboiana, i tenien molta sed de marques i de punts.  Els monstres tenien claríssim que seria un partit dur i que el rival aniria a totes. Tot i aixó el partit va començar amb els visitants ja assetjant la 22 rival i deixant clar al públic que seria dia de melées des del segon minut.

Els primers vint minuts van transcórrer travats al mig del camp, on cada metre era disputadíssim i tal com avançava un equip, l'altre recuperava el terreny perdut. Així és com va arribar la primera oportunitat local amb un xut a pals des dels 45 metres que el xutador hospitalenc erraria, així com un altre cop de càstig visitant també errat per Guillem Puigvert set minuts després.

Un cop semblava que el partit no sortiria d'aquesta dinàmica, els monstres  perdien una melée que vindria seguida d'una jugada ràpida dels tres quarts locals que obririen la llauna del marcador plantant la pilota a marca(26') i deixant un momentani 5-0 al marcador ja que el xutador tornava a errar el tir a pals, però seguidament els monstres van reaccionar i van apretar durant 5 minuts dins la 22 contrària fins que el capità Arnau Juscafresa marcava (35') però no es transformava. La primera part va acabar amb l'expulsió del 5 Hospitalenc a causa d'un placatge al coll d'en Cristian al minut 39.

L'inici de la segona part no s'assemblaria en res a la primera, ja que només als  2 minuts de la represa Xovi trencava la defensa just després d'un cop de càstig i assajava avançant-se al marcador però David tampoc transformava, no era dia de pals, per a ningú. Els minuts següents van transcórrer en la seva totalitat en camp contrari, els monstres empenyien i els hospitalencs no podien sortir del seu camp, i els de Banyoles  començaven a refrescar efectius, entrava Sergi per Carles i poc després entrava Bosco per Monsalve. El setge s'intensificava i després de varies melées pràcticament seguides quasi sobre la línia de marca, i dues oportunitats de Xovi i Simón que salven els locals in extremis, en una sortida d'una altra melée Guillem assisteix Arte i aquest marca (61') estrenant-se així en el seu segon partit, deixant un 5-15 al marcador, ja que anteriorment hem comentat que no era el dia dels xutadors i aquest no seria una excepció.

L'alenada d'aire no dura gaire ja que l'Hospi torna a recuperar terreny marcant 5 minuts després (63'   10-15) però, oh sorpresa, tampoc transformava (Devia ser perqué a pocs metres jugava l'Hospi de futbol i ja xutaven prou ells a la vila?). Els monstres continuaven refrescant l'equip fent entrar  Xuri per Arnau. Bernat Juscafresa feia avançar el marcador (67') donant encara més aire per encarar la recta final (però no es transforma, ja hem dit que en aquell poble aquell dia només podien xutar uns, coses del destí) i només tres minuts després Cristian s'escapa i torna a plantar la ovalada (70') però tampoc es transforma.  Els monstres resisteixen aquest resultat (10-25) els ultims deu minuts, fent l'ultim canvi (Isma per Arte 75'), i suportant un setge desesperat dels rivals i esperonats per un inquiet Narcís Ribot que va desgastar tot el voltant del camp agafant tots els punts de vista de joc possibles.

Així els nostres grandiosos Monstres es col.loquen segons en la classificació i ja pensant en la visita del GEiEG a casa aquesta setmana, conscient de que cada partit és una final.

Han jugat: Porxas,  Xovi, Vergés (Sergi 50'), Bernat J., Rivi (Ralita 70'), Tety, Arnau J. (Xuri 67'), Simón, David P., Xuni, Monsalve (Bosco 60'), Capellera, Cristian, Arte (Isma 75'), Guillem P.

També hi eren: Musti, Ayoub, Jack.

Delegat: Narcís Ribot

Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet

Àrbitre: Carles Gil