dilluns, 13 d’octubre del 2014

BANYOLES R.C. vs GEiEG. ALERTA ROJA

Tercera jornada de lliga al cau dels monstres de Banyoles, en un cap de setmana especial, enmig de la fira medieval i fantàstica, on vàrem veure una autèntica lluita de cavallers.
El partit es preveia dur i així va ser, sobretot per al conjunt local, que ja tenia els Gironins dins la 22 al primer minut fruit d'un cop de càstig llançat a touch, i,  tot just al minut 3, planten l'oval, posant  el 0-5 al marcador ja que no transformen. Els locals s'injecten moral de  seguida i començen a apretar en els següents minuts, que dóna fruit al minut 10 per un xut a pals de David Puigvert que escurça la diferència a 3-5.

Però la calma seria momentània ja que només 4 minuts desprès un xut dins la 22 local de Punset  per intentar rebutjar la pilota, és escapçat per un vermell que, recolzat per fora, fan la segona marca per els gironins, que tampoc transformen (3-10  14'), i just després d'aquesta acció el mateix Punset es ressent d'una lesió a un taló i ha de ser substituït per Xuri.  Dos minuts després és expulsat el 8 del GEiEG, donant la superioritat numèrica als locals, però que aquests no aprofitarien, ja que només son capaços d'escurçar un altre cop el marcador per un altre xut a pals de David Puigvert (6-10  33'). Els últims minuts de la primera part el joc va esdevenir molt mes contundent per part dels dos equips, i just abans del descans són expulsats el 5  i el 9 gironins, pràcticament empalmant amb la reentrada del 8.

La segona part comença amb refrescos, entra Sergi per Carles i amb els locals empenyent la 22 gironina. Però al minut sis de la segona part, el GEiEG s'escapa just després d'una melée i fa una nova marca, aquest cop  transformada (6-17 46') i aquesta sí que cau com un cubell d'aigüa freda sobre els locals, que havien vist la primera marca prou aprop. Però no es rendeixen, i tres minuts després Rivi entra dins la 22, i després d'uns minuts apretant, el capità col.loca la oval a lloc i escurça altre cop el marcador, però no es transforma (11-17  51').

Els minuts següens van ser literalment un festival de melées, i els Monstres continuen refrescant la sang de dins el camp, entrant Arte per Bosco i Costi per Sergi (55' - 62') i quan semblava que el Banyoles encara resistiria dins el camp, el Girona torna a fer un assaig, deixant un 11-22 a només 10 minuts del final.

L'ultim canvi és Ralita per Xuri, però tot i els canvis que han de donar aire, el Girona fa dues marques transformades pràcticament consecutives davant d'un exhaust Banyoles que ja treia el fetge per la boca (11-27  73'  i 11-36 79') i deixava clar amb cop de puny sobre la taula qui mana en el primer derbi gironí de la temporada. Però els monstres també deixaven clar qui mana en el tercer temps com a amfitrions, el qual va tenir lloc al rovell de l'ou de la Fira Aloja dins el grandiós escenari del Rec Major de la Plaça.

En fi, primera derrota, toc d'atenció necessari per tornar a tocar de peus a terra i saber el pa que s'hi dóna dins la Divisió d'Honor Catalana.