dimarts, 16 de desembre del 2014

Banyoles R.C 36-29 Barcelona Enginyers Rugby. DOS PUNTS I APART

Últim partit de la primera volta i també de l'any 2014, el qual es va haver de jugar en horari estrany i al camp del visitant, el Banyoles, a causa de la suspensió per motiu de la Llevantada que va assotar el país fa dues setmanes. El partit ja no era decisiu perque el passi a la lliga d'or ja va quedar vist per a sentència a la anterior jornada, la qual cosa treia pressió als dos equips i era bon motiu per als afeccionats de la vila per a saltar-se el dinar (els quals van omplir totes les cadires ocupades) i anar a veure bon rugbi sense complexos.

El partit ja va començar amb una marca dels Barcelonins tot just el primer minut  inicial, amb una touch  que agafaven uns localsvisitants (o visitantslocals segons com es miri) desprevinguts i encara fora del partit. Però els monstres van contraatacar tot just amb el servei i segons després Arte plantava la pilota aprop de pals i amb Guillem Puigvert transformant van capgirar el marcador (7-5 (o 5-7 segons com es miri) 4'). L'emprenta monstruosa va continuar i 5 minutets després, un cop de càstig de Guillem Puigvert tornava a passar entre pals ampliant el marcador a 10-5 (o 5-10 segons com es miri.)
Els següents minuts ambdós equips van demostrar un bon joc de mans i també bons placatges, ja que la oval no va acostar-se en cap de les dues 22, la insistència tant de locals com de visitants feia incapaç el preveure quin seria el primer equip en trencar la defensa de l'altre i plantar la pilota, però van ser els Barcelonins els primer que, en aprofitar una escapada de l'ala, posaven el lluminós en empat (10-10 ( o 10-10 segons com es miri) 17')
Es va mantenir la mateixa dinàmica de joc  fins al minut 22, en el qual, el mig de melée Banyolí David Puigvert veia la groga després d'una acció interpretada agressiva per el col.legiat. Uns minuts després, el Banyoles feia el primer canvi, entrava D.Capellera per el flanker Bosco, que marxava tocat. Al 27 de la primera els Enginyers aprofitaven la superioritat per avançar-se al marcador, i així arribàvem al descans amb un 10-17 a la pissarra (o 17-10, segons com es miri....).

La segona meitat començava amb una intensitat més baixa del que haviem vist a la primera, tot i això, el Banyoles va començar a muntar un setge a la 22 contrària. Un drop fallit posava en alerta els Barcelonins i pocs minuts desprès, Simón es retrobava amb la marca, (17-17 44') i no tinguent-ne prou amb una, feia la segona sota pals amb just tres minuts de diferència (24-17 (o 17-24 segons... etc.) 47') ambdues transformades per Guillem Puigvert.

El partit va entrar llavors en una dinàmica més relaxada i també amb quasi tot el joc al mig del camp, i en aquell moment entrava Jack per Guillem Pérez, el partit continuava igual fins que amb un parell de jugades a la mà els Enginyers es posaven a una distància crítica de la zona de marca, i en dos minutets plantaven la pilota just després d'un cop franc dins la 22 Banyolina (24-24  61') i imitant la primera part, eren respostos per el Banyoles gràcies a Xuni (31-24 (24-31 etc... 66'). El Banyoles va aprofitar per fer l'últim canvi planejat de la jornada per renovar els aires i va entrar Cros per Isma per encarar aquests últims minuts, que, encara que amb els Enginyers dins la 22 Albinegra, aquests van respondre amb una sortida que culminaria el darrerament esmentat Cros, amb una marca per la banda esquerra de l'atac que posava el peu sobre el clatell del Poble nou (36-24 76') els quals, lluny d'abaixar el cap, vàren tancar el partit en camp contrari plantant la pilota en els darrers minuts i deixant un 36 a 29 o 29 a 36 definitiu.

En fi, tanquem un any de moltes alegries, amb una primera meitat que ens donava un ascens a primera, uns invents que reorganitzaven tota la lliga a mitjans any, i una primera volta d'estrena a la nova Divisió d'Honor Catalana plena de noms històrics, amb la consolidació de presència de públic al cau del monstre i on només ens quedem a dos miserables puntets de donar la campanada i escriure amb lletres de foc el nom de Banyoles al capdamunt de la piràmide del rugbi català.

Ara ja només ens queda desitjar-vos a tots unes molt bones festes i una millor entrada a l'any 2015, esperant que poguem retrobar-nos per passar unes superiors jornades de rugbi i xerinol.la a aquesta segona casa que tenim tots els rugbiers de la vila, el Camp Vell.
font: google

Van jugar: Porxas, Sergi, Carles, Rivi, Xuri, Tety, Bosco (D.Capellera 24'),  Simón, D. Puigvert, Xuni, Isma (Cros 70'),  Arte, G.Puigvert,  Ayoub, G. Pérez (Jack 58').

També hi eren: Hagi.

Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet

Àrbitre: Pau Trobat

Delegat: Bernat Pagès.

Públic: 13.234 espectadors.