dimarts, 18 de novembre del 2014

Banyoles R.C. 3-16 F.C.Barcelona B THIS IS BANYOLES

Una tarda de dissabte més al camp vell de Banyoles, aquest cop contra els líders de la categoria, amb els monstres conscients de que s'havia de guanyar si o si encara que, a priori, era molt complicat. L'Afluència al camp era espectacular, el rugby comença a quallar a la vila.

El partit va començar i, des de la graderia principal, Narcís Ribot comentava per megafonia les principals regles del joc conscients de que hi havia moltissima gent que aquell dia s'iniciava al visionat de tan noble esport. Les primeres jugades van transcòrrer dins el camp dels culés, que es mantenien ordenats en defensa i contundents en el placatge, però arribant a trigar més de deu minuts a flairar l'àrea banyolina, i just al minut 13, un cop de càstig pràcticament davant dels pals feia que estrenessin el marcador (0-3). Els següents minuts serien de resposta dels locals, els quals no paraven d'estimbar-se al mur defensiu barceloní pero tampoc permetien als visitants sortir del seu camp. Era un recital de placatges, rucks i percussions. Així van transcòrrer deu minuts més  en els quals en l'unic acostament dels culés a la 22 local, amb melée inclosa dins d'aquesta, seria respost per una escapada de Molera que va ser interceptat per una rapidissima defensa.

Els locals cada cop eren més conscients de que el rival era de carn i óssos, i que gegants més grossos han caigut, i així, als 30 minuts de joc, Guillem Puigvert posava l'empat al marcador amb un xut a pals. Però l'empat duraria poc, ja que només 4 minuts més tard el Barça es tornava a avançar amb un altre xut(3-6), resultat que portaria a la mitja part.

Els Monstres decidirien no fer canvis de cara a la segona part, vistos els magnífics resultats de la primera, però als dos minuts de la represa, amb el Barcelona ja dins la 22 local, amb melée davant de porteria inclosa, els visitants aconseguirien el primer assaig de la tarda, el qual transformarien còmodament (3-13).

A la represa, el Banyoles tornaria a trepitjar l'àrea contrària, però la defensa del Barcelona no donava opcions, tapaven molt bé els forats i placaven encara millor. Al 47, començaven els canvis per part dels locals, entraria Bosco per Monsalve, i en els següents minuts el Barça es trovaba en que tampoc podia avançar, i aprofitaven els cops de càstig per provar de xutar a pals per poder eixamplar el marcador, davant la impossibilitat de traspassar el mur que Banyoles havia construït i aconseguia mantenir davant seu. Al 54 entrava Lloveras per Sergi, i tot seguit el Barcelona aprofitaria un cop de càstig per eixamplar el marcador (3-16  57') però el partit continuava amb la mateixa tònica, un acostament a la 22 d'un, era respost per un contraatac de l'altre, però sempre mantenint el joc a les parts centrals del camp. Els de Barcelona inclós van jugar 10 minuts amb 14 homes per una groga al 6 culé, però tot i això, mantenien l'ordre en tot moment.  El partit s'enduria conforme anaven passant els minuts, i els locals aprofitaven per anar renovant la sang al camp, entrant Xuri, Ralita i Ayoub per Rivi, Pela i Bernat Juscafresa. El partit culminaria amb el càpita Arnau Juscafresa quedant-se a un metre de la línia d'assaig després de varis intents d'acostament, que acaba amb un cop de càstig favorable als culés i, així, amb el servei d'aquest i quatre placatges més, acabaria el partit amb un públic entusiasmat amb l'espectacle ofert tot i la derrota, un comentarista afònic tot i la megafonia, i uns monstres satisfets tot i el resultat.

Banyoles no ha pogut classificar-se per a la "lliga d'Or", però ha declarat que ha arribat per quedar-se, i que no perd els partits, si cas els rivals els han de guanyar.

(Nota de l'autor): Des d'aquí, agraïr molt a la gent que va contribuïr a que s'omplís el camp, a Carns Trias per apadrinar-nos el partit, a Harold Abellan per el seu reportatge fotogràfic digne de qualsevol
lliga d'aquestes que cobren molt, i sobretot, al Rec Major per donar-nos un escenari perfecte per als tercers temps.

l'afluència de públic va ser massiva foto: Harold Abellan

1,2,3, Banyoles!!!!

Van Jugar: Porxas, Xovi, Sergi (Lloveras  54'), Rivi (Xuri 62') Bernat J. (Ralita 70'), Teti, Pulga, Arnau J., Molera, Xuni, Monsalve (Bosco 47'), Simón, Guillem P., David P.(Ayoub 70') Cristian.

També hi eren: Xupi, Rover, Notley

Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet

Delegat: Antic Is

Àrbitre: Roger Parera

Speaker: Narcís Ribot

Afició: incomptables Banyolins