dimarts, 31 de març del 2015

BANYOLES R.C. 27-20 GARROTXA R.C. SILENCI

Primer partit primaveral al camp vell de Banyoles, i amb una temperatura que ja preveia un derbi calent. Just abans de l'inici d'aquest, ambdós equips guardaven un sentit minut de silenci en record de les víctimes de l'accident aeri de Germanwings.

Rivi plantant el segon assaig. foto: Clara Pigazzi
       El matx començava amb un Banyoles decidit a jugar ràpid aprofitant la seva velocitat i conscient de l'avantatge en el pes dels contrincants, tot i això, a tan sols 4 minuts de l'inici del partit, Cristian ja estrenava el marcador i Puigvert transformava, fruit de la bona ocupació de l'ample de camp i la velocitat dels locals. Els garrotxins buscaven el joc més físic, i eren contundents en els rucks, però una altra ràpida jugada pocs minuts després permetia a Rivi tornar a ampliar el marcador fins a 14-0 ja que Guillem Puigvert tornava a estar encertat en el xut a pals.

El Garrotxa, lluny d'abaixar els braços, començava a internar-se en el camp local, fent un parell de bones escapades fins que al minut 24 estrenava el marcador amb una marca a la banda esquerra amb la corresponent transformació (14-7), i tan sols 6 minuts després, reduïen la distància a 4 punts a causa d'un cop de càstig xutat a pals que posava en alerta els Monstres.

El joc va continuar amb molta igualtat en les davanteres, melées molt disputades i rucks molt atapeïts, fins que quan faltaven cap a 5 minuts del final de la primera part, el garrotxa es quedava amb 14 homes a causa d'una groga i poc després Cristian tornava a eixamplar el marcador enviant el partit al descans amb un esperançador 19-10.

A la segona part, entrava Llorens per Ayoub, el qual va durar de Nadal a Sant Esteve ja que en una jugada que faria que els Teixons es posessin 19-17, sofreix un atropellament que li posa l'espatlla mirant a Melianta i torna a ser substituït per Isma (50'). El joc estava encallat al mig del camp, inclús fins al punt de provocar una groga a un jugador de cada equip per un intercanvi d'impressions en un ruck, però a causa d'aquest marcador ajustat, Banyoles reacciona i comença a apretar els visitants amb melées aprop de la seva marca però sense opcions de marcar. Continuen els canvis en els locals, entrant Jack per Carles al 55 i Sergi per Porxas al 65. Al minut 68, Garrotxa es torna a quedar amb 14 per doble groga ara a causa d'un placatge retardat, però tot i això un xut a pals els avança al marcador (19-20 30').

moment de la marca de Cristian foto: Clara Pigazzi
    Als últims deu minuts reapareixia Capellera per Arte, i l'avantatge dels visitants els duraria poc ja que un altre xut a pals de Guillem Puigvert al cap de tres minuts tornaria a posar el marcador de la banda dels locals (22-20), els quals, conscients de la importància de cada punt en la lliga, assetgen la marca contrària fins que a falta de 2 minuts per el compliment del temps reglamentari, Cristian plantaria la pilota per tercera vegada posant un definitiu 27-20 al marcador i aconseguint el preuat bonus ofensiu.

Continuem en el tercer lloc a la classificació, aquest cop empatats a punts amb el Tarragona i perseguint el Granollers els quals tenen un partit més, o sigui, res està tancat, i tot es possible.

1,2,3 BANYOLES!!!!

Vàren Jugar: Carles (Jack 55'), Xovi, Porxas(Sergi  65'), Rivi, Bernat, Tety (Pulga 40'), Arnau, Simón, Molera , Guillem, Arte (Capellera 70'), Cristian, Xupi, Ayoub (Llorens 40', Isma 50'), David.

També hi eren: Rover i Sisu

Entrenadors: Bernat Llobet i Alejandro Rover

Delegat: Narcís Ribot

Àrbitre: Antonio de la Cal