dimarts, 17 de març del 2015

Manresa R.C.11-17 Banyoles R.C, THORmenta!

Visita dels monstres al congost de Manresa, el feu de la capital del Bages on encara cap visitant havia aconseguit derrotar els blanc-i-vermells. Tot i que els pronòstics meteorològics pintaven que seria un partit sobre fang, el sol lluïa en els primers minuts del partit, els quals van començar en zona de joc manresana, i amb una oportunitat de bosco i una de xovi van estar apunt d'avançarse en el lluminós en els primers minuts de partit. Tot i aixó, una defensa ordenada del manresa feia dificultós el joc a la mà dels Banyolins, els quals es mostraven igualment superiors en la davantera, guanyant les melées, robant les touch, i guanyant molts metres amb els mauls. Així va transcòrrer la major part del primer temps, fins que Cristian aprofitaria un cop de càstig en bona posició per encetar el marcador amb un xut a pals, el qual però, seria respost tan sols dos minuts després per un altre xut a pals del Manresa (3-3 29').

Tan sols sis minuts després, una touch a 5 metres de la línia de marca Manresana, seria aprofitat pels Monstres que formaven un maul que permetia a Vergés plantar la pilota i eixamplar el marcador a 3-10 ja que Cristian tampoc erraria el xut. En aquell moment Pulga va haver de ser substituit per Xuri, a causa d'un trenc a la cella que li donaria partit i bonus a l'hospital.   El Manresa volia deixar clar el perquè de la seva imbatibilitat a casa, i a un minut del final de la primera part, l'obertura Manresà escurçaria la diferència a 4 punts amb un excel.lent drop des de la línia de 22 Banyolina.

La segona part començaria amb un cel amenaçador i el clam del Monstre de Banyoles que ressonava d'entre els núvols negres per donar suport als blanc-i-negres. Al descans entrava Bernat per Ralita i Isma per Ayoub, però el Manresa començava internant-se al camp dels Monstres i el seu joc passava a ser més agressiu i valent en l'atac. Un cop de càstig a pals fallit, posaria en alerta els Banyolins els quals no trigarien a reaccionar, tinguent un parell d'oportunitats en els primers minuts per ampliar la distància al marcador, però no va ser fins al minut deu que després d'un maul llarg, Xovi plantaria la pilota i Cristian tampoc fallaria entre pals (6-17).

El Manresa encara enduria més el seu joc i cada cop tenia més capacitat atacant, però els Monstres els aconseguia treure malgrat les seves escapades i amplis guanys de terreny. al 22 entrava Rover per Carles, i el joc continuava travat en les zones de mig del camp, i, una nova lesió, aquest cop de Xuri en una touch, tornava a modificar l'alineació entrant Jack al 27'. Els següents moments de joc es van destacar per les internades locals, els quals acabarien plantant la pilota sota pals però deixant el marcador 11-17 ja que no van transformar el xut. Els últims deu minuts serien molt disputats amb molts de canvis en possessió de pilota, errors, nervis i l'expulsió per vermella directa del 14 manresà, deixant els locals en minoria els darrers minuts de partit, però encara el Manresa tindria un parell d'ocasions que podrien haver fet variar el resultat. Tot i això, els Monstres aguantarien el resultat el suficient com per esdevenir primers visitants que trenquen el Feu del Congost de Manresa.

Tot i els clams monstruosos que arribaven del cel, de fang, res, de pluja, més aviat poca, però de soroll... deu ni do l'acústica del congost. Ara aquesta serà una jornada de descans que no han de fer oblidar els Banyolins que el següent partit serà el derbi contra el Garrotxa, i a casa, en el qual us hi esperem a tots per omplir el camp vell i tenir una vistosa tarda de rugby al cau del Monstre!

1,2,3, Banyoles!!!!!

Varen Jugar: Porxas, Xovi, Vergés (Rover 62'), Ralita (Bernat 40'), Rivi, Tety, Pulga (Xuri 38', Jack 67'), Arnau, Molera, Cristian, Arte, Guillem, Ayoub (Isma 40'), Bosco, Monsalve.

També hi eren: Xupi, Guillem Felip i Sisu

Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet

Àrbitre: Roger Parera