diumenge, 8 de març del 2015

Banyoles R.C. 27-14 Sta. Coloma R.C. Retorn al camp vell.

Tornava el rugbi al cau del monstre després de pràcticament un mes sense trepitjar el nostre propi camp, i en el primer dia que es podria considerar calorós de l'any. Potser per aquest motiu, la temperatura i la coincidència de l'horari del partit amb la de l'altre esport nacional, la becaina, l'afluència de públic a l'inici era escassa tot i que es va anar animant ja en el transcurs de la primera part, en que els Monstres, també semblaven en estat de somnolència.

Es jugava amb un rival del qual ja se'n coneixia la duresa, sobretot per el seu estil de joc ja que estan molt acostumats en jugar en camp petit on cada jugada per a guanyar metres es basa en la percussió. Tot i tenir la voluntat d'obrir més el joc aprofitant les dimensions del nostre camp, els visitants es van avançar amb un xut a pals fruit d'un cop de càstig produït quasi al mig del camp (0-3, 11') el qual tornava a la que imaginàvem oblidada tradició de començar els partits a remolc del rival. 6 minuts desprès, però, un assaig de càstig concedit per l'àrbitre després d'algunes faltes visitants en un maul a prop de la línia de marca obria el marcador local. L'assaig seria transformat per Guillem Puigvert i això donaria certa tranquilitat avançant en el lluminós 7 a 3. Resultat que no duraria gaire ja que només dos minuts després el Sta. Coloma s'acostava amb un altre cop de càstig idèntic al primer i ajustava el marcador a 7-6.

A partir d'aquell moment, el joc es va endurir i passà un quart d'hora amb els Monstres més posats al camp del rival que en propi, però amb cada possessió dels visitants posant perill a la 22 local, els Monstres farien el primer canvi en davantera entrant Vergés per Rover,  arribant a patir per una marca en contra en varis moments, fins que al 34, el 8 Simón s'internava en marca contrària a passada de Rivi amb el seu estil propi, i plantava altre cop la pilota posant en el marcador un 12-6 un pel més tranquilitzador, però aquest cop no es va poder transformar. Tot i això, un altre xut a pals dels Dragons de Sta. Coloma ajustava el marcador a 12-9 per, així, arribar al final de la primera part.

En el descans els locals van decidir començar a refrescar l'equip, entrant Pulga per Xuri a la segona línia i Bosco per un noquejat Llorens a l'ala. Tan sols als 4 minuts de la segona part, però, un error defensiu local avançava els Dragons en el marcador amb un assaig a la cantonada esquerra que el seu xutador no va poder transformar(12-14), posant pressió a l'equip local, el qual, va començar la ofensiva ben entrada la segona part ja que donava la sensació d'estar perdut al camp durant els primers minuts. Al 48, però, un xut a pals de Guillem Puigvert tornava a capgirar el marcador posant un ajustat 15-14, i no seria fins al 53, després d'una melée que empenyia els colomencs cap a la seva pròpia marca, Simón s'aixecava i plantava la pilota augmentant la diferència fins 20-14.

El partit entrava en una dinàmica un pèl mes dura, però els Monstres, que aprofitaven que tenien prou banqueta per suportar les embestides que fossin, continuaven renovant la sang al camp. Al 54 reapareixia Monsalve substituint Isma, i, com ja hem dit abans, el joc s'intensificaria ja que els Monstres, anirien a buscar el bonus ofensiu, i els rivals, guanyar el partit o en el seu defecte, el bonus defensiu. En aquest tram, Pulga tenia un intercanvi d'impressions amb el tercera línia rival veient groga tots dos i deixant un camp molt més obert. Uns minuts després d'aquesta escena, Xovi s'escapava trencant la defensa i faria el desitjat assaig que donava el bonus ofensiu als monstres, el qual Guillem Puigvert transformaria ampliant el marcador a un tranquil.litzador 27-14 (64'). Els Monstres passaven ara a fase de resistència, dos minuts després entraria Ralita per Rivi, i poc després Notley per Porxas, esgotant així el número de canvis disponibles. Els minuts finals del partit en que els visitants van dominar buscant el bonus defensiu, va quedar condicionat pel fet que Pela, el 10 local, veiés la groga al minut 73 per jugar des de terra en un ruck, i Guillem la veiés dos minuts després per posar mà al ruck i deixant els dos germans Puigvert ja camí de vestidors i els locals amb 13, realitzant una defensa numantina que faria que el partit acabés sense cap moviment al marcador.

Cal destacar el salt d'un espontani de pèl negre i 4 potes en el moment que Guillem havia de xutar la última transformació assenyalant així al xutador que si no la posava entre pals el mossegaria.

Nova Victòria dels Monstres, que, a espera dels resultats de Sitges i Tarragona, li permet mantenir la posició a la part alta de la taula i pensar en el pròxim compromís a Manresa dissabte vinent.

1,2,3 BANYOLES!!!!!

Vàren Jugar: Porxas (Notley 72'), Xovi, Rover (Vergés 31'), Rivi (Ralita 66'), Bernat (Tety 48'), Arnau, Xuri (Pulga 40'), Simón, Molera, Pela, Isma (Monsalve 54'), Arte, Guillem, Llorens (Bosco 40'), Cristian.

També hi eren: Ayoub

Entrenadors: Bernat Llobet i Alejandro Rover

Àrbitre: Víctor Palenque