diumenge, 2 de febrer del 2014

Els Monstres es treuen l’espina : RC Martorell 17 – 42 Banyoles RC

Aquest dissabte els Monstres de Banyoles es van enfrontar per tercer cop en la seva història al RC Martorell, equip que els banyolins encara no havien aconseguit guanyar mai.

Els Monstres alhora es trobaven en un moment important dins la classificació, ja que la victòria els podia assegurar mantenir-se en un segon lloc amb més punts d’avantatge.

El partit s’inicià a les 18:00 i tot i que els locals van aconseguir fer dos assaigs en els primers 12 minuts, això no va desanimar als Monstres, ans al contrari, els va esperonar. Els banyolins, amb una actitud guanyadora, van saber remuntar el partit fent marques als minuts 11 i 24, que juntament amb un xut a pals d'un cop de càstig, els donava un lleu avantatge en el marcador (10-13). Llavors era el moment de demostrar el seu millor joc defensiu: ocupació d’espai, pressió i placatges baixos i contundents. Seguint doncs aquesta dinàmica per contrarestar les embestides locals, i juntament amb un bon desplegament ofensiu, el Banyoles va aconseguir dues marques més, als minuts 36 i 39, deixant un resultat de 10-23 en finalitzar la primera part. D'aquesta manera aconseguien un bon coixí de punts que els faria estar més tranquils de cares al segon temps.

Després d’unes breus paraules de l’entrenador i d'alguns canvis, els Monstres van entrar a jugar la segona part amb ganes d’acabar el partit aconseguint no només mantenir el joc que havien mostrat fins llavors, sinó intentant assolir una diferència més alta en el marcador.

Es va veure un bon desplegament de joc i coordinació entre tots els membres de l’equip, i això va propiciar que en els minuts 46 i 65 plantessin de nou la pilota en la zona de marca local. Els de Martorell, lluny de donar-se per vençuts, seguien embestint, sobretot amb un joc més rocós i en penetració utilitzant la seva davantera fent agrupaments, sobretot mauls, en un bon número d’ocasions. Tot i això, els Monstres, concentrats en la seva defensa, van aconseguir aturar-los. No fou fins el minut 70 que el joc insistent del Martorell donà fruit amb el seu tercer assaig transformat.

Però els Monstres volien tenir la darrera paraula, així que ja a les acaballes del partit, en el minut 77, un últim assaig a mans de Xovi amb transformació de G. Puigvert, va tancar el resultat final amb el marcador de 17-42. A diferència del darrer partit, on els davanters van ser protagonistes de la majoria d'assajos, a Martorell varen ser els 3/4 els que nodriren l'equip de nous punts al sarró. Els banyolins van fer segurament un dels millors partits d’aquesta temporada i aconsegueixen mantenir-se segons en la lliga a 3 punts dels líders.

Tot està a punt per rebre a casa els líders de la lliga, d’aquí a dues setmanes, el dissabte 15 de febrer a les 17:00. Els Monstres s’enfrontaran al CNPN Enginyers B a Banyoles. Us hi esperem a tots!!!

Han jugat: Xovi, Porxes (Horju 71), Vergès (Quintanas 64), Pagès, Juscafresa (Sala 40) Puig, Kamara, Punset, Molera, G.puigvert, D. Puigvert, Martinez, Bosch ( Robert 17), Masgrau ( Arola 67), Alsius (Cufi 64) i Faixedas

Entrenadors: Alejandro Rover i Dum

Àrbitre: Òscar Garcia.