dimarts, 20 de gener del 2015

Los Taus d'Amposta R.C.T.E. 16-26 Banyoles R.C. Els jutges també cauen.

Primer desplaçament dels Monstres en aquesta segona part de la lliga regular, amb el corresponent viatge amb bus que en aquest cas va ser llarguíssim, i al final del qual ens esperaven uns amfitrions que, amb un primer partit amb una derrota molt dura, sabíem que no ens deixarien passar una tarda gens plàcida.

El partit va començar amb el sol baix però una temperatura suportable, i el primer quart d'hora va transcórrer pràcticament en la part mitja del camp, ja que cap dels dos equips avançaven i semblava que costés aclimatar-se al camp, però la pissarra va ser estrenada per els ampostins (5-0  10'), i tot seguit Ayoub tornava les taules al marcador desprès de només dos minuts (5-5). La resta de la primera part va continuar quasi calcada al primer quart d'hora, només poguent-se destacar un canvi per sang dels Taus al minut 33 i una consecució de cops de càstig a favor dels locals, que assetjarien la 22 visitant fins a la fi de la primera part.

La segona part començava sense canvis per part dels Banyolins, i els primers minuts també van estar regats de cops de càstig, dels quals un xut a pals al minut 5 feia avançar els ampostins en el marcador (8-5). En aquell moment del partit, Isma substituïa Ayoub que notava unes molèsties físiques, i dos minuts més tard, el primera línia Porxas era canviat per Guillem Lloveras. el partit donava oportunitats a ambdós equips, però un nou cop de càstig xutat a pals, tornava a avançar els locals que al minut 16 eixamplarien la diferència fins a 11-5.

Dos minuts després saltava l'anècdota del partit. El senyor Velasco, l'àrbitre del matx, en paraules seves, "era arrollado por dos jugadores rodando por el suelo" i a causa d'això s'havia de retirar per lesió al genoll, siguent aquest substituït per l'entrenador visitant, Bernat Llobet, el qual també era àrbitre de la Federació Catalana de Rugbi. Un parell de minuts abans, al 16, Cros havia plantat l'ovalada a la línia contrària i Guillem Puigvert transformava, capgirant el marcador a un ajustat 11-12.  Cap a un quart d'hora més tard, en el qual l'esgotament dels locals es començava a palpar ja que a la primera part havien exhaurit tots els canvis, Molera eixamplava el marcador i G.Puigvert el rematava (11-19 70'). Els monstres decidien fer l'ultim canvi de Cros per Llorens (el cronista que debutava com a Monstre dintre del camp), i uns minuts després el Banyoles es quedava amb 14 homes a causa de la lesió del primera línia Lloveras, però igualment cap als últims instants del partit els dos equips es van dedicar a atacar, ja que ningú donava el resultat per bo, els uns perquè encara podien empatar-lo i els altres perquè volien tornar cap a terres Gironines amb un punt de bonus a la butxaca, el qual van aconseguir de mans de Simón i de peus de G.Puigvert (11-26).
Però els Taus es negaven a donar el partit per acabat i encara farien una segona marca aprofitant un error en el joc de mans del Banyoles, però no el transformarien(16-26). Tot i això, van donar guerra fins al final intentant aprofitar un cop franc però el partit va acabar sense que poguessin sumar més punts al marcador i emportar-se el punt de bonus defensiu.