dimarts, 22 de gener del 2013

Ensopegada a casa: Monstres 16 - Manresa 20

Diumenge, després d'una jornada de rugbi-flag amb 50 alumnes de les escoles de la comarca, va iniciar puntualment a la 1 el partit corresponent a la 4ª jornada de la tercera divisió A catalana. El Manresa venia com a lider de la categoria, i els Monstres necessitaven la victòria si no es volien despenjar dels llocs de privilegi. Fou un partit molt igualat, en el qual ambdós equips demostraren que han progressat en el seu joc. La primera part fou un reflex d'aquesta gran igualtat. El resultat, inaugurat pels visitants amb un cop de càstig als 10 minuts de joc (0-3) era respost 5 minuts després amb la mateixa moneda pels locals (3-3). Poc després, els de Banyoles es posaven per davant amb un altre cop (6-3), neutralitzat pels de Manresa poc després (6-6). Fins llavors el joc en atac d'ambdós equips era contrarestat per bones defenses. Els manresans amb un joc més dur per davantera, i els banyolins movent més la pilota amb els tres quarts, però cap dels dos equips trobava la línia de marca. Quan faltaven 10 minuts per acabar la 1ª part, els Monstres, en una bona acció combinada de joc en penetració i joc desplegat culminada per en Simon, el capità, aconseguiren el primer assaig del partit, transformat magistralment per en Fede, que va estar molt encertat en els xuts a pals. Però la reacció dels del Bages no es feu esperar, i després d'arribar a la zona de 22 contrària, i insistir en el seu joc per davant, en temps de descompte trobaren el forat defensiu que els permeté anotar el seu primer assaig transformat per posar el 13-13 al marcador finalitzada la primera part. Més igualtat, impossible. La segona part tingué moments pels dos equips, amb bones jugades dels Monstres que trencaren sovint la defensa del Manresa, però que no sabien finalitzar les jugades amb l'anhelat assaig. Un cop de càstig posava per davant l'equip local (16-13), però el Manresa lluny d'arrugar-se, també seguí colpejant la defensa banyolina fins a trobar una escletxa que els permeté posar el 16-20 final a 15 minuts del final del partit. El Manresa seguí apropant-se a la marca local topant un i altre cop amb la defensa dels Monstres, o amb els propis errors, i el Banyoles intentava atacar amb insistència quan tenia la pilota per fer l'assaig que els hagués donat la victòria, però el marcador no es mogué més, i el premi dels 4 punts fou pels manresans, tot i que els de Banyoles aconseguiren 1 punt per haver perdut per menys de 8 punts. El que resta de lliga promet ser molt lluitat. Cal destacar el bon esperit de joc d'ambdós equips que ens permeté gaudir d'un bon partit de rugbi. El proper partit serà el dissabte 26 de gener a Vic contra l'Osona RC a 2/4 de quatre de la tarda.
Varen jugar: Guillem (Carles 30'), Xovi, Porxas, Bernat Pagès, Ralita, Hagi (Nando 60'), Fede (11), Simon (c) (5); Molera, Falvert, Cufi, Cape (Bosco 25'), Xuni, Pau i Txupi (Pela, 45'). També hi eren: Antic, Jose i Jack.