dilluns, 10 de març del 2014

I ja en van 11: Banyoles 28 - 6 XV del Vallès

La jornada 15 de la segona catalana sentia el tret de sortida al Camp Vell de Banyoles on els Monstres s'enfrontaven al quart classificat de la lliga, els Spartans del Vallès. L'ajustada victòria banyolina del partit d'anada augurava un partit complicat i força igualat amb dues davanteres molt dures. Els Monstres havien de guanyar amb el punt bonus ofensiu si no es volien despenjar del primer classificat, i els visitants volien guarir les ferides dels darrers encontres amb un cop d'efecte guanyant al difícil camp de Banyoles.

Els primers compassos del partit veien dos equips que es mesuraven amb cops successius i alternats, però amb un marcador que no es movia. Tan aviat els vallesans s'apropaven a la zona d'assaig local, com els Monstres contraatacaven per avançar metres als visitants. Les dues davanteres embestien amb contundència, i les línies de 3/4 no cedien terreny als intents de foradar-les. No fou fins ben entrada la primera part, cap al minut 22 que després d'un seguit de cops de càstig dels Spartans, en Xavi Porxas, va aconseguir entrar a la zona d'assaig percutint la davantera vallesana que no el va poder placar. L'assaig transformat era contestat poc després per un cop de càstig transformat pel 15 vallesà, posant el marcador en un 7-3. Les defenses seguien essent contundents en ambdós costats, però els Monstres, conscients que només els valien les 4 marques, movien la pilota amb insistència, fins que un xut a seguir de l'opertura local fou aprofitat amb habilitat per en Xavier Alsius, el primer centre, que arribà a plantar la pilota sota pals a plaer. La transformació d'en Guillem Puigvert donava tranquil·litat als banyolins, que aconseguien un avantatge d'11 punts (14-3). Els Spartans, però, no volien deixar marxar els Monstres al marcador, i tornaven a clavar un cop de càstig per posar el marcador un 14 a 6. El joc seguia essent contundent, amb bones jugades de la davantera visitant, sempre ben defensades pels placatges ferotges dels Monstres que no van cedir terreny en defensa. A les darreries del primer temps, el capità local, en Simon Puig, molt actiu durant tot el partit, aconseguí el tercer assaig banyolí que apropava els Monstres al seu objectiu i feia forat en el marcador, deixant un clar 21 a 6 a la mitja part.
Una de les accions dels 3/4 banyolins
La segona part es podia preveure còmode pels Monstres després del coixí de punts del primer temps, però en la dinàmica d'aquesta lliga 2013-14, cal lluitar cada punt i cada partit fins al final, i així va ser un cop més. Durant la segona part, el marcador no es va moure fins que faltaven 8 minuts pel final del partit. Una segona part que fou marcada per la duresa del joc, l'augment dels errors en ambdós equips, i les defenses també contundents de Monstres i Spartans. La manca de control del partit per part del col·legiat en algunes fases del joc propicià algunes topades entre alguns jugadors que haguessin pogut deixar assaguts al "banc del pecat" a més d'un jugador local i visitant, però finalment només el 15 banyolí s'emportà la targeta groga per un acció lleu d'anti-joc. Fou amb 14 homes que altre cop el 8 del Banyoles i capità, Simon Puig, signava un segon assaig després d'un cop de càstig jugat amb rapidesa per el mig de melé local, plantant la pilota sota pals després de sortejar diversos Spartans pel camí. La transformació de Xavi Ruiz deixava el resultat final de 28 a 6, essent aquest el segon partit de tota la temporada que els monstres no reben cap assaig en contra, tot un mèrit donada l'entitat del contrincant.

Punt de bonus ofensiu molt important l'aconseguit pels Monstres aquest dissabte, que els situen empatats a punts amb els Enginyers B, que un cop més aconseguiren un resultat positiu a Alella. A falta de 3 partits pel final de la lliga, la lluita entre ambdós equips segueix intacta, tot i l'avantatge de l'equip barceloní per la diferència de punts marcats i rebuts. El proper partit dels Monstres serà diumenge que ve, 17 de març al camp del Reus a les 11:30.

Van jugar: Porxas, Ruiz, Vergés (Quintanas 50'), Rivera, Juscafresa (Faixedas 50'), Parals, Ponsatí (Camara 40'), Puig (c); Molera, D. Puigvert, Alsius (Cros 40'), Martínez, Arolas (Masgrau 40'), Monsalve (Horju 60'), G. Puigvert. També hi era: Cufi.
Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet
Delegat: Narcís Ribot