dilluns, 31 de març del 2014

Partit duríssim a la nova Foixarda: BUC B 17 - 24 Banyoles RC

El dissabte a les 3 de la tarda, els Monstres estaven citats en una de les dues darreres finals d'aquesta competició contra el segon equip del BUC. La condició de líders, ja acceptada sense complexos, obligava als banyolins a lluitar per la victòria si volien arribar a la darrera jornada amb opcions reals a emportar-se aquesta lliga. Els Monstres ja coneixien l'entitat del rival, un club històric de Barcelona que jugava a casa amb el nou camp de la Foixarda. En els 4 anys en competició dels Monstres, mai no havien aconseguit guanyar en aquest estadi.

El partit va començar amb els dos equips ben posicionats en el camp, sense defugir el cara a cara, però serien els locals els que a cinc minuts de començar el partit farien el primer assaig després d'alguns errors consecutius de la 3/4 visitant. El 5-0 lluïa en el marcador, i els Monstres, tornaven a embestir la defensa local, que es mostrava molt sòlida i organitzada. De tota manera, la gran superioritat en melé dels Monstres feia que el BUC disposés de poques pilotes en atac, i això fou aprofitat pels banyolins per avançar amb decisió cap a l'assaig local. Així, fruit d'aquesta pressió, 7 minuts més tard, l'Albert Molera aconseguia trencar la defensa local per posar per davant al marcador per primer cop als Monstres amb la transformació d'en Guillem Puigvert (5-7). Després d'aquest assaig, la davantera del Banyoles seguia apretant les dents en melé i creant problemes a la defensa del BUC, però quan els 3/4 barcelonins tenien la pilota, creaven força perill i tiraven l'equip cap endavant. El partit estava en una fase d'anada i tornada, amb bones accions d'ambdós equips, i amb defenses sense quarter. En el minut 32, un cop de càstig transformat de nou per en Guillem Puigvert donava un major avantatge als visitants (5-10). El BUC, però, no defallia i seguia utilitzant el seu joc dinàmic dels 3/4 amb bons recolzaments dels davanters per anar fent forat en la defensa banyolina. La insistència del BUC tingué recompensa amb un nou assaig transformat just abans del xiulet de la mitja part, posant un lleuger avantatge de 2 punts pels barcelonins (10-12).

La segona part es preveia altre cop lluitada, i així fou. Els Monstres, però, conscients del que es jugaven, sortiren a mossegar el rival, i portaren el joc al camp dels de negre, amb bones jugades en penetració dels terceres, i dinamisme dels backs. Així, amb 10 minuts intensos i vibrants de bon joc visitant, el propi Guillem Puigvert en el minut 50, i en Sergi Perals en el 59, aconseguiren creuar la línia de marca del BUC, amb dues bones accions col·lectives. Els dos assajos foren transformats pel 15 visitant, que tenia el peu molt encertat. Així, els Monstres assolien un important avantatge que els permetia encarar el darrer quart de partit amb certa tranquil·litat (12-24). Els següents 10 minuts, els Monstres aconseguien mantenir la pilota a camp dels locals, aturant les embrenzides del BUC, i lluitant les fases estàtiques. Però el BUC no es donava per vençut, i a falta de 10 minuts pel final, anotava un nou assaig després d'una bonica jugada dels 3/4 materialitzada pel veloç ala dret barceloní. Els Monstres vivien els darrers 10 minuts del partit amb la renta de les dues marques de la segona part, i en els darrer compassos del partit, el joc es tornà embrutat per alguns contactes al límit del reglament. Els cops de càtig visitants se succeïen, i els Monstres aguantaren els darrer minuts del partit amb un home menys sense rebre cap més punt.

Importantíssima victòria de prestigi per les aspiracions del Banyoles que amb aquests nous 4 punts és a una passa d'aconseguir una fita històrica. El darrer partit decidirà quin equip creua el primer la cinta de l'arribada. Els Monstres afrontaran el que segurament és el partit més difícil d'aquesta segona volta contra el Santa Coloma a domicili, amb la necessitat d'aconseguir la victòria si volen acabar posant la cirereta al pastís d'una temporada que ja és de somni. El segon classificat, els Enginyers B, també han de guanyar  el seu partit contra el Reus, que a la vegada es juga la permanència, ja que si guanyés podria evitar el descens directe. Un final de lliga digne d'Alfred Hitchcock.

Van Jugar: Porxas, Ruiz, Vergés (Quintanas 60'), Bernat Juscafresa (Pagès 50'), Rivera (Horju 65'), Perals, Punset, Puig (c); Molera, D. Puigvert, Alsius (Capellera 40'), Martínez, Monsalve (Arolas (70'), Camara i G. Puigvert. També hi eren: Lloveras, Marcé i Cros.
Delegat: Narcís Ribot
Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet
Àrbitre: Lluís Marrugat