diumenge, 2 de novembre del 2014

Picar Ferro Fred. U.E.Santboiana B 32-15 Banyoles R.C.

Arribà el partit més desitjat de la temporada, quasi un segle  contra només 5 anys d'història, la visita del Banyoles R.C. a la catedral del rugby català, el Baldiri Aleu de Sant Boi de Llobregat.

El partit ja començaria amb la possessió dels monstres, els quals de seguida es plantarien a la 22 rival amb una cursa de xuni llançant endavant la pilota amb un parell de xuts a ras de terra però que malauradament no donarien el seu fruit, i, tot i que va estar apunt de assajar, els de sant boi, amb una contra molt ràpida i aprofitant un forat a la banda dreta Banyolina,  farien la primera marca local  al minut 3 desprès d'una cursa de quasi 30 metres en solitari de l'ala santboià(5-0). El partit començava una mica boig, ja que només dos minuts després Cristian també tindria una jugada quasi calcada a la primera que tampoc va poder aprofitar per plantar la pilota, tot i aixó, al minut 7 Guillem Puigvert aprofitava bé un cop de càstig en bona posició per fer volar la ovalada entre els dos pals i escurçar la diferència al marcador (5-3).

El quart d'hora següent seria un monòleg de la santboiana, pressionant fortament el camp visitant, i amb uns monstres que resistien, i al minut 23 assolirien altra vegada la zona de marca visitant, després d'un atac amb un joc a les mans molt ràpid i varies fases molt contundents, i el qual, aquest cop sí, transformarien (12-3).

El Banyoles continuava resistint el ferotge atac dels locals, resistien bé els nombrosos mauls que provaven els de Sant Boi, però aquests, just després d'un d'aquests mauls, tornaven a eixamplar el marcador amb un drop inesperat(15-3 28').  El partit va continuar amb la mateixa dinàmica de setge a la 22 local fins al final de la primera meitat, moment en el qual un maul acaba donant fruit als locals deixant un 22-3 al marcador.

En el descans, els visitants farien els primers canvis, en el centre, amb David Puigvert que entrava per David Capellera, Bosco per Arte a l'ala, i Sergi per Carles a la primera línia, però semblava que el partit continuaria amb la mateixa dinàmica, ja que als dos minuts els santboians ja entraven dins la nostra 22 i al minut 46 tornaven a marcar (27-3), però el Banyoles no abaixava els braços, i la reacció dels monstres es notava, ja que els següents deu minuts de joc van ser un recital del Banyoles, que passava per sobre el Sant Boi i culminava amb una marca la qual l'arbitre no la va donar per bona, ja que era lluny de la jugada i va interpretar touch, i això desembocaria en uns moments de nervis en que en una pèrdua de pilota seguida d'un placatge lleig a Cristian, es giressin les tornes i el st Boi tornaria a marcar (32-3).

En aquest moment el Banyoles tornaria a refrescar la sang en el camp entrant Lluvi, Isma, Xuri i Ralita  substituïnt Bernat Juscafresa, Teti, Xupi i Porxas i tornant a agafar la iniciativa del partit faria la primera marca Xuni (32-10  64') i començaria el quart d'hora més bestia de la història del club, en que perdent, lluny d'abaixar els braços, capgirarien la possessió i el domini del terreny de joc.
Al minut 68 entraria Jack (the Ripper) Notley per Xovi, el qual debutaria en partit oficial aquesta temporada, i amb una cursa digne d'estampida de locomotores de vapor, guanyaria uns metres molt valuosos per els monstres que, ja no sortirien del camp contrari, i, fase a fase,  culminarien en una marca de Bosco després d'un joc a la mà molt precís (32-15  78') i d'aquí al xiulet final va ser un atac sense quarter dels monstres que intentaven poder obtenir un punt de bonus defensiu amb el poc temps que quedava, i amb els últims 5 minuts amb 14 jugadors a cada equip per una doble expulsió en una refrega,i el qual no va poder ser possible perqué la pilota va acabar sortint amb el temps complert quan ja tornàvem a assetjar la marca contrària.

Tot i la derrota, molt bones sensacions dels monstres per haver plantat cara al filial d'un equip amb molta història, molt jove, i amb molta força. I amb molt bon sabor de boca per el grandiós paper en la recta final del partit. Cal continuar treballant, peró cada cop està més clar quin es el camí a seguir, i quin és el joc que ha de tenir propi aquest equip.

equip i staff al final del partit. foto: Mariona Ponsatí

1,2,3, BANYOLES!

Vàren jugar: Porxas (Lloveras 58'), Xovi (Notley 68'), Carles(Sergi 40'), Rivi, B.Juscafresa (Ralita 64'), Teti(Xuri 59'), Pulga, Simón, Molera, Xupi(Isma 59'), Capellera(D.Puigvert 40') Guillem Puigvert, Arte (Bosco 40'), Cristian, Xuni.

Entrenadors: Alejandro Rover i Bernat Llobet

Delegat: Antic Is

Àrbitre: Antonio De La Cal