dilluns, 20 de gener del 2014

Nova victòria treballada al Cau dels Monstres: Banyoles RC 28 - 18 Manresa RC

Segurament degut a l’horari taurí de l’inici del partit, i tal i com havia passat el dia del Santa Coloma, el partit contra el Manresa també va començar amb els jugadors de cos present, però amb l’esperit al vestidor, cosa que també va aprofitar l’equip visitant per tal de fer forat a la despistada defensa banyolina i anotar la primera marca al minut 4. La poderosa davantera del Manresa pressionava molt i el joc es concentrava al camp banyolí. Fruit d’aquesta pressió va arribar un xut de càstig que va permetre posar el 0-10 al marcador en el minut 17.  Semblava que aquest marcador ajudaria als monstres a sortir del cau i així fou ja que l’Albert Molera en una jugada molt intel·ligent, enganyant als defensors del Bages que esperaven que obrís a la banda, va posar el marcador en un 5-10 esperançador. La pluja feia que el joc a la mà fos més complicat i afavoria per tant més als de fora que als de casa. Un cop de càstig i una nova marca posaren al Manresa amb 5-18 al minut 31 de la primera part. La sensació, però, era que els banyolins encara no havien començat a jugar com saben. Intents diversos d’arribar a la línia de marca varen acabar sent infructuosos i es va decidir començar un nou partit a la segona part, deixant això si, el marcador en un 8-18 fruit d’un cop de càstig ben executat per en Guillem Puigvert que anteriorment havia fallat la transformació de la marca per molt poc.
L’inici de la segona part fou l’altra cara de la primera amb grans jugades de la davantera local que permetien magnífiques obertures cap a la línia de tres quarts a la que ja s’hi havia incorporat el tigre de Melianta que per motius professionals havia arribat tard. Les ganes de guanyar, i els bons consells de l’entrenador a la mitja part, foren claus per iniciar una remuntada que ja no s’aturaria fins al final. Dues marques quasi consecutives (minut 50 Molera i minut 55 Xovi ) deixaven el marcador en 20-18 i quedaven 30 minuts. El cansament dels manresans començava a notar-se (varen venir amb 19 jugadors) i el domini dels Monstres  semblava indicar que no s’hauria de patir al final. En Xovi Ruiz va substituïr a en Guillem Puigvert com a xutador i va posar el marcador en un 23-18 (min 60) que encara no donava el desitjat punt de bonus ofensiu al Banyoles, però sí que donava el de bonus defensiu al Manresa. Faltaven, però, encara molts minuts i podia passar de tot. El nombrós públic concentrat al Camp Vell animava com en les grans ocasions i els jugadors aprofitaven totes les jugades per anar avançant metres fins que, en una jugada individual sensacional, l’Albert Molera va fer una marca sota pals que ja donava la tranquil·litat. En Xovi però va voler posar-hi un punt de suspens i va fer un gol en comptes de transformar la marca. Al final 28-18, punt de bonus ofensiu i seguim pujant!
Bon inici doncs de la segona volta que continuarà diumenge dia 26 al camp de l’Alella.
Molta esportivitat al camp i engrescador tercer temps dirigit per en Xuri que va aconsseguir posar al camp dues davanteres completes en calçotets.
Bon partit de tot l’equip, però aquesta vegada menció especial per el nostre mig de melé Albert Molera que va fer 3 marques.

Han jugat : Xavi Ruiz, Xavi Porxas, Ferran Rivera, Carles Vergés (Constantin Horju 60’) , Simon Puig, Jordi Punset (Kibilly Camara 70’), Albert Molera, Bernat Pagès,(Guillem Faixedas 53’)  Sergi Martínez, Pau Monsalve, Sergi Parals,Sergi Cufí (Miquel Cros 40’) , Robert Marcé (Miquel Bosch 40’), Guillem Puigvert, David Puigvert. A la banda per si de cas : Eugeni Masgrau i Lluís Quintanas. Fora del camp animant : Sergi Ligero, Jack Notley, Xavi Ralita,Antic Is i Miguel Lubero. Menció especial per l’Antic Is que al matí havia conduït a la victòria a l’equip de l’escoleta.

Entrenadors : Alejandro Rover
Delegat i cronista en funcions: Narcís Ribot
En la foto, Molera a punt d'obrir una pilota (Foto d'arxiu)